Ilse Boellaard-Lindhout

Ilse Boellaard-Lindhout,                                                                                                eigenaresse, zangpedagoog, angsttherapeute

Ilse is een echte duizendpoot met veel interesses.  Ze heeft klassieke zang gestudeerd aan het conservatorium en is verder opgeleid in de methodieken EVTS en CVT.  Al tijdens haar opleiding gaf ze zanglessen en in 2012 heeft ze haar eigen Zangschool Tosca opgezet. Ilse is naast zangpedagoog ook psycholoog en o.a. gespecialiseerd in angstcoaching.

Ilse is docent en coach in hart en nieren. Ze geeft met veel plezier en enthousiasme les aan haar leerlingen. Ze heeft oprechte interesse en aandacht voor al haar leerlingen en ze heeft het vermogen leerlingen al snel op hun gemak te laten voelen. En die weten haar dan ook uit de wijde omtrek te vinden. Ilse coacht professionals die haar opzoeken voor o.a. het onderhoud van een gezonde zangstem, stemproblemen of coaching. Maar ook geeft ze les aan beginners omdat, zo zegt ze, “een goede basistechniek is het allerbelangrijkste voor een gezonde stem”.

Ilse heeft veel ervaring met allerlei zangtechnieken. Ze gebruikt niet een specifieke methode, maar heeft na jaren van lesgeven inmiddels haar eigen methodiek gevonden die eclectisch is. Ook kijkt ze welke methode past bij welke leerling. Gezond stemgebruik en zelfvertrouwen zijn haar focuspunten. Ze heeft een enorm goed gehoor voor wat de stem doet en wat er nodig is om de leerling verder te helpen.

Ilse geeft de volgende lessen: Coaching aan professionals, Zangtechniek Pop en Klassiek, Basiscursus voor volwassenen, Zangles 12+ en Mentale coaching bij podiumangst.