Professioneel kinderkoor

Een professioneel kinderkoor…. dat houdt in dat we de kinderen meer leren dan alleen zingen. Onder andere solfege, muziektheorie, performance-vaardigheden, groepszang en solozang. Een totaal pakket dus. De kinderen maken kennis met allerlei genres, zoals klassiek, pop, musical, country en jazz.

Het professionele kinderkoor, waarvoor we nog een naam moeten bedenken!, geeft kinderen een goede basis waarna ze vanalles kunnen doen op zanggebied. Ze kunnen zowel de klassieke als de lichte muziekrichting op. Je zou kunnen zeggen dat het een muziekopleiding is. De kinderen krijgen les van verschillende docenten, elk gespecialiseerd in een bepaald onderdeel.

We willen de kinderen een goede muzikale basis geven. Wanneer de leerlingen zich verder wil ontwikkelen als zanger of musicus, dan zal hij of zij veel profijnt hebben van deze lessen. Vooral bijzonder aan dit koor is dat elke docent aandacht en interesse heeft voor elk individueel kind. Ook al is het een groepsles, toch willen we elke leerling individueel volgen en adviseren waar nodig.

Vooraf is er een auditie voor kinderen die graag mee willen doen in het koor, waarbij we kijken naar de muzikaliteit en motivatie.