Gastdocenten

Dominika Zawada

Dominika is geboren in Polen en heeft van kinds af aan al een grote liefde voor muziek. Tien jaar geleden verhuisde ze naar Nederland en begon ze haar  studie Jazz-zang op het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Vervolgens volgde ze allerlei opleidingen op het gebied van zangtechniek en  theater/musical. In de lessen geeft ze les volgens de EVTS-zangmethode. Dominika is een super-enthousiaste en lieve zangdocente. Ze heeft een passie voor zang, theater, dans en muziek en combineert dit alles in haar werk als docent, performer en theatermaker. Ze is medeoprichter van een Engelssprekend muziektheatergezelschap in Amsterdam, Happily Ever After Productions.

Dominika: “Mijn passie voor het geven van  zanglessen is ontstaan na mijn vocale blessure een paar jaar geleden. Het dwong me mijn stemtechniek en gewoontes volledig te bestuderen en veranderen. Ik moest alles wat ik wist over zingen opnieuw aanleren om ervoor te zorgen dat ik mijn stem nog vele jaren kon gebruiken. Het was een geweldige ervaring die mijn ogen opende voor alle vocale problemen waarmee we als studenten en muziekliefhebbers worden geconfronteerd.  Als je vocale problemen hebt, heb ik ze waarschijnlijk ook zelf ervaren: verlies van hoge / lage tonen, luchtig geluid/ klank, spanning, gespannen stem, heesheid na het zingen, gebrek aan ondersteuning en nog veel meer – we kunnen er allemaal aan werken en ik weet dat het mogelijk is omdat ik het ook deed! Ik kijk er echt naar uit om je te helpen je doelen te bereiken!”

Dominika geeft privezangles, zangtechniek, lessen muziektheorie, musicalklassen + musicalproductie. Ze begeleidt het jazz-koor en musicalkoor. Haar lessen zijn in het Nederlands, Engels of Pools.

Ingrid Kappelle,                                                                                                                      Zangpedagoog klassieke zang

Ingrid is een Nederlandse lyrisch dramatische sopraan. Zij studeerde opera, solozang en kamermuziek aan het conservatorium in Maastricht en in Engeland. Al tijdens haar studies trad ze solistisch op in opera, oratorium, en liedrecitals. Met ensembles, gespecialiseerd in het hedendaagse repertoire worden regelmatig wereldpremières van gerenommeerde componisten gerealiseerd. Haar stem heeft een warm timbre, wat typerend is voor het lyrisch dramatische sopraanvak, passend bij haar karakter en persoonlijkheid.

Naast haar internationale concertpraktijk is Ingrid 12 jaar verbonden geweest als hoofdvakdocente solozang aan het Maastrichts Conservatorium. Ze is jurylid bij de staatsexamens solozang, geeft privezangles als  zangpedagoge en ze is dirigente van verschillende koren.

Ingrid geeft bij Zangschool Tosca zangcoaching aan professionele zangers, en priveles aan semi-professionele zangers (goede amateurs). Ze bereidt leerlingen voor op het toelatingsexamen van het conservatorium of de staatsexsamens solozang. Ook geeft ze ademtherapie.

Verder leidt Ingrid het operaproject en dirigeert ze het vrouwenkoor en operakoor.