Docenten

Ilse Lindhout, eigenaresse, zangpedagoog, stemcoach, angstcoach

Ilse is een echte duizendpoot met veel interesses.  Na een de sociale academie heeft ze klassieke zang gestudeerd. Al tijdens haar opleiding gaf ze zanglessen en in 2010 heeft ze haar eigen Zangschool Tosca opgezet. Omdat ze merkte dat ze met haar klassieke opleiding niet zo uit de voeten kon met de pop-leerlingen, is ze opleidingen gaan volgen om Lichte Muziek te doceren (EVTS en CVT).

Ilse is docent en coach in hart en nieren. Ze geeft met veel plezier en enthousiasme les aan kinderen, tieners, studenten en volwassenen. Ze heeft oprechte interesse en aandacht voor al haar leerlingen en ze heeft het vermogen leerlingen al snel op hun gemak te laten voelen. En die weten haar dan ook uit de wijde omtrek te vinden.

Ilse heeft veel ervaring met allerlei zangtechnieken. Gezond stemgebruik en zelfvertrouwen zijn haar focuspunten. Ze heeft een enorm goed gehoor voor wat de stem doet en wat er nodig is om de leerling verder te helpen.

Ilse: “Ik vind het heerlijk om zangles te geven en geniet van alle verschillende leerlingen.

Ilse is ook psychosociaal therapeut en o.a. gespecialiseerd in angstcoaching.

Ilse geeft de volgende lessen: Zangtechniek Pop, Zangtechniek Klassiek,  Basiscursus zang voor volwassenen, Zangles 12+, Talentenklassen en de Mentale coaching bij podiumangst.

 

Pam MacBeth, vocal coach, performance coach, docente songwriting

Pam heeft het grootste gedeelte van haar leven in Nashville gewoond. Ze had haar eerste zangles toen ze 10 jaar oud was. Toen ze Dolly Parton hoorde zingen bij een concert waar ze met haar familie naartoe was, werd ze geïnspireerd om ook country music te zingen.

Pam heeft een lange ervaring met optreden. Van zingen in het kerkkoor op haar zesde tot een professionele zangcarriere van meer dan 30 jaar die haar over heel de wereld bracht. Op haar negentiende kreeg ze een show aangeboden in Nashville bij Opryland USA, basis van The Grand Ole Opry, het hart van Country music. Ze studeerde toen ook zang bij Gerald Arthur en het was  ook in die tijd dat ze ging werken met de top country artiesten in nashville. Ze ging optreden, schrijven en haar eigen songs opnemen.

Pam toerde over de hele wereld waar ze bij een tour in Nederland haar echtgenoot leerde kennen. Ook na haar verhuizing naar Nederland is ze blijven toeren. Onder andere met Chris Norman, haar eigen band Silver Select en ze zingt in de succesvolle theatershow The American Country Legends.

Nu wil Pam de ervaringen en kennis die ze heeft opgedaan inzetten om andere zangers te begeleiden om een betere zanger, songwriter en/of performer te worden.

Pam: “My lessons are not a classical structured vocal lesson. I want to teach singers how to sing but also how to feel what they are singing. In my lessons I always start with vocal exercises for technique and training, breath control and warming up. We will learn to sing in English, what the lyrics mean and how to connect yourself with your voice, the lyrics and the audience. And from that become a performer and artist.”

Pam geeft de lessen Zangcoaching Pop, Zangles Country & Americana, Songwriting,  Podiumpresentatie, Close harmony  en Engelse Uitspraak. De lessen zijn in het Engels.

 

Linda Sitters, docente kinderzang, mindfulnesscoach 

Ook Linda is een echte duizendpoot. Ze is enorm creatief en muzikaal. Zelf zingt ze al van jongs af aan, altijd en overal, en ze brengt dit graag over op anderen.  Ze is dol op kinderen en ze heeft een enorme kennis van de belevingswereld en ontwikkeling van kinderen. Ze heeft onder andere haar eigen coachingbedrijf en is leidster bij kinderzomerkampen. Omdat Linda het welzijn van kinderen heel belangrijk vindt en graag een glimlach ziet op elk kindergezichtje, heeft ze zich verdiept in mindfulness en meditatie bij kinderen. Dit helpt bij het vergroten van het zelfvertrouwen bij kinderen.

Linda: “Ik werk elke dag met een glimlach met de kinderen. Een kind mag zichzelf zijn bij mij. Elk kind heeft zijn eigen verhaal en dat mag verteld, gehoord en gezien worden. Ik geniet ervan als een kind kan groeien, zingt, lacht, danst en over zijn angsten heen komt, en dat ik daar bij kan begeleiden is prachtig”.

Arine Legemaat, docente kinderzang klassiek, dirigente     

Arine Legemaat is derdejaars PABO-studente. Als specialisatie volgt ze de vakken muziek, koorzang en koordirectie. Daarnaast volgt zij de post-HBO opleiding Vakspecialist Muziek van Driestar Hogeschool Gouda en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daar wordt zij specialistisch opgeleid om goede muzieklessen te geven aan basisschoolkinderen. Deze opleiding is vooral gericht op de Kodály methode van muziekonderwijs, waarbij gewerkt wordt met gebarentaal om muziek aan te leren. Arines twee grote liefdes zijn kinderen en muziek. Vandaar dat ze het erg leuk vindt om met kinderen muzikaal aan de slag te gaan.

Arine: “Een goede muziekles heeft drie pijlers. Ik probeer al deze aspecten onderdeel te laten zijn van mijn les. Allereerst is de ‘flow’ belangrijk: dus op tijd naar het volgende stapje gaan, zonder teveel te praten. Daarnaast is het belangrijk om veel non-verbaal bezig te zijn. We zetten ons hele lichaam in bij het musiceren: we maken gebaren, bewegen bij de muziek en leren ons lichaam goed te gebruiken bij het zingen. En last but not least is plezier een onmisbaar onderdeel van muziek maken met elkaar.”

Edward Boellaard, gastdocent, producer, muziekregisseur.

Edward is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft jarenlange ervaring met het werken in muziekstudio s waar hij muziekproducties maakte. Daarnaast was hij docent Studiotechniek bij diverse opleidingsinstituten. Hij heeft veel ervaring met verschillende opnametechnieken in verschillende genres en met het regisseren en coachen van musici en acteurs. Edward is eigenaar van Blackburst Studio.

Edward geeft als gastdocent les. Verder geeft hij lessen op aanvraag en begeleidt hij studio-opnames. Ook geeft hij regelmatig workshops in o.a. microfoontechniek.