Podiumangst

Zangschool Tosca heeft speciale lessen en trainingen om beter te leren omgaan met podiumangst en faalangst. Podiumangst en faalangst komt veel voor! Het goed willen doen, geen fouten willen  maken, bang zijn voor wat anderen denken. Daardoor bouw je zoveel spanning en stress op dat er juist gebeurt wat je niet wilt! Trillende knieën, natte  handen, droge mond en hartkloppingen. En… je haalt die hoge noot  niet!

Alle docenten hebben veel ervaring met de begeleiding bij podiumangst. Ilse Boellaard-Lindhout is angstcoach en gespecialiseerd in coaching bij allerlei soorten angst. Pam MacBeth is zangeres en heeft jarenlange podiumervaring en veel kennis van het podium. We hebben daarom een enorme schat aan allerlei technieken en oefeningen om onze leerlingen te helpen.

Het citaat: “Angst bestaat nergens behalve in je hoofd” is ons motto en leidraad in de training en coaching.

Van belang is om eerst te onderzoeken hoe jouw angst precies ontstaat zodat we de juiste technieken kunnen inzetten. Ik werk o.a. met cognitieve technieken, gedragstechnieken en taakconcentratietraining. Het opbouwen van zelfvertrouwen en exposure zijn voorbeelden van gedragstechnieken.           De cognitieve therapie gaat ervan uit dat negatieve gedachten over een optreden of het eigen kunnen angst en spanning veroorzaken. Van deze methode is wetenschappelijk bewezen dat die een goed effect heeft op angstklachten en dus ook podiumangst. Het is een praktische methode waarmee je ook goed zelf kunt oefenen.

Klik hier om je aan te melden.